A napokban kerültek publikálásra azok a felhívás tervezetek, amelyek összesen 80 milliárd forint keretösszegben kínálnak támogatást az állattenyésztési és kertészeti ágazat számára. Az Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című felhívás gyakorlatilag az összes állattenyésztő ágazat számára elérhető a baromfitól, a sertésen át a méhészetig. A Kertészeti üzemek korszerűsítésére megjelent anyagban szerepel az üveg- és fóliaborítású növényházak építése, korszerűsítése, a zöldség-gyümölcs hűtőházi kapacitások bővítése és korszerűsítése, valamint a betakarított termény válogatását, csomagolását szolgáló technológiák támogatása, ez utóbbi újdonságnak számít a korábbi gyakorlathoz képest, hiszen az operatív program alatt a betakarítást követő áruvá készítés folyamatai és az ezekhez kapcsolódó beruházások nem voltak támogathatóak. Fontos újdonság mindkét felhívás esetében, hogy az egy projektben elnyerhető összeg maximuma a korábbi 500 millióról akár 2 milliárd forintra nőhet.

A két robosztus pályázati lehetőség mellett újból meghirdetésre került a Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztése, amely összesen 3 milliárd Ft forrás erejéig támogatja a vidéki térségekben működő vagy akár új piacok fejlesztését is. A támogatásra települési önkormányzatok, települési nemzetiségi önkormányzatok és nonprofit szervezetek nyújthatnak be pályázatot.

Megjelent továbbá a mezőgazdasági kisüzemeket támogató pályázati felhívás tervezete, melynek keretében őstermelők, mikrovállalkozásnak és mezőgazdasági termelőnek minősülő egyéni vállalkozók, illetve szociális szövetkezetek pályázhatnak akár 15 000 eurónak megfelelő forintösszegű átalánytámogatásra. A felhívás elsődleges célja a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztését célzó tevékenységek támogatásán keresztül, a rendelkezésre álló forrás 2,5 milliárd forint.

 

Kérjen ajánlatot!

Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.