Projekt finanszírozás

Projekt finanszírozási tevékenységünkre leggyakrabban a fejlesztések finanszírozási portfoliójának kialakítása, üzleti konstrukciójának kidolgozása, a fejlesztést követő felújítási időszak finanszírozása és a működésben előálló pénzügyi zavarok megelőzése, elhárítása terén merül fel igény.

A beruházással járó fejlesztések a vállalkozások, önkormányzatok döntő többsége esetében tőkehiányos, forráshiányos környezetben zajlanak, így gyakorlatilag minden esetben hitelfelvételt, biztosítéknyújtást, gyakran tőkéstársat is igényelnek. A pályázatok, tanulmányok készítéséhez kapcsolódóan a megrendelő igényének megfelelően e témakörben is rendelkezésre állunk. Az Új Széchenyi Terv újdonsága, hogy a vissza nem térítendő támogatások mellett segít a saját tőke kiegészítése terén fejlesztési hitel, kockázati tőke konstrukcióval, valamint a működés elindítását segítő forgóeszköz-hitellel, továbbá a biztosítékigény, garancia teljesítéséhez is hozzájárul.

Projektfinanszírozás szolgáltatásunk kiterjed az összetett pénzügyi modell kidolgozására és a szükséges külső források teljes körének megszerzését célzó előterjesztések, tervek, kérelmek elkészítésére, az érintett pénzintézetekkel való kapcsolattartásra és az eljárások lebonyolítására.