Hosszú időn át a települések fejlődése teljes mértékben pályázati forrásfüggő volt, vagyis a pályázati kiírások határozták meg mit újítsanak fel, mit építsenek, kiket képezzenek, érzékenyítsenek az adott településen. Érthető, hogy az önkormányzatok minden pályázati forrást megragadtak, de ez a fejlesztési metódus nem mindig esett egybe a sürgető problémák megoldásának lehetőségével, vagyis nem koncepcionális megközelítés érvényesült a települések fejlesztésében.

A településfejlesztő szakemberek számára öröm, ha az önkormányzatok bevonják őket a 2021-2027 közötti programozási időszak fejlesztéseinek tervezésébe, mert ez garancia arra, hogy stratégia mentén – a pályázati források figyelembevételével – valósuljanak meg a települések legfontosabb fejlesztései. Erre példa Szederkény, ahol a képviselő-testület előre gondolkodva, professzionális területfejlesztési szakemberek bevonásával tervezi fejlesztéseit. Ezzel is felkészülve az uniós és hazai forrásokra pályázható kiírásokra. Workshopok keretében felmérik a lakossági igényeket és közösen alakítják a község jövőképét.

Bővebben: www.bama.hu/pr/lenduletesen-halad-a-munka-szederkenyben-2287242/?fbclid=IwAR0J95PkD0VDyy8O79R678iwc0TctekGJGZuWt8-egRXig2ulx_wDU4DD80

 

Kérjen ajánlatot!

Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.