Környezet

A környezet – tehát a minket körülvevő élő-, és élettelen szervezetek: az éghajlat, az időjárás, a természet – az erőforrások túlzott használata miatt veszélyben vannak. Az emberiség és a piacgazdaság kényszerűen ébred rá arra, hogy a természeti környezet nem más, mint a létünket, társadalmunk fennmaradását biztosító alapvető infrastruktúra. A probléma felismeréshez sajnálatosan olyan elemi kárral járó események vezetnek, mint az egész Európát sújtó 2018-as aszály, amely több mint 20 milliárd euro kárt okozott csak a folyami szállítmányozásnak, vagy az egyre gyakoribá váló hőhullámok, a csapadékintenzitás növekedésének következtében kialakuló villámárvizek, a harmadik világot sújtó éhínségek, vagy a légszennyezés miatt megnövekedett halálozások.

Cégünk elkötelezett a környezet védelme iránt és támogatja a környezettudatos szemléletmód elterjedését. Kezdődjön ez olyan kis lépésekkel, mint például az irodán belüli szelektív hulladékgyűjtéssel vagy az energiatakarékos technológiák alkalmazása, de akár egy egyszerű példánál maradva a fenntartható fejlődés jegyében zajló faültetés.

A környezettudatosság egyre inkább olyan fogyasztói elvárás, amely a profitorientált piaci szereplőktől is megkövetelik a társadalom hosszú távú érdekeit figyelembe vevő, a környezeti koncepciót magába olvasztó a fogyasztás és a környezet integrációra törekvő magatartást, az ökológiai gondolkodást.

Ebből kifolyólag prioritásként kezeljük az energetikai és környezetvédelmi témákat érintő projektötleteket a tervezéstől egészen a megvalósításig.

Az Európai Unió irányelve alapján Magyarországon 2020-ra a megújuló energiaforrások részarányának el kell érnie a 13%-ot a bruttó végső energiafogyasztásra vetítve. Ebből kifolyólag olyan pályázati források és lehetőségek állnak rendelkezésre, melyek támogatják a megújuló energiaforrások egyre nagyobb arányú felhasználását, valamint olyan energetikai melyek során csökken az adott épület vagy tevékenység szén-dioxid kibocsájtása.

Ezen felül csak, hogy párat említsünk még, támogatást élvez a helyi klímastratégiák kidolgozása, a klímatudatosságot erősítő szemléletformálási akciók megrendezése, a regionális vízellátó hálózatok kialakítása, a szennyvízelvezetéssel és kezeléssel kapcsolatos fejlesztések megvalósítása, valamint a szelektív hulladékgyűjtés megteremtésének feltételei a környezetvédelem jegyében.

Közös cél tehát a megújuló energiaforrások elérhetőbbé tétele, használatának ösztönzése, népszerűsítése, valamint környezetünk védelme, vagy településeink klímáját, vízgazdálkodását, tisztaságát biztosító zöld infrastruktúra fenntartása és kiépítése. Ezen célok eléréséhez cégünk stratégiai tervezéssel-, pályázatírói és nyertes pályázatok esetében projektmenedzsment szolgáltatási tevékenységével hozzá tud járulni.

Kérjen ajánlatot!

    Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.