Kérdezhetitek, hogy kerül a csizma az asztalra, a Spartan Race Hungary, egy sportesemény  vállalkozási hírek közé…

A Spartan olyan megmérettetés, amely komoly fizikai, mentális erőpróba a résztvevők számára. Sárban, vízben, napsütésben, esőben, kúszva-mászva, futva, alámerülve, terhet cipelve, egyensúlyozva, célba lőve és még jó néhány próbát teljesítve kell eljutni a célba, ahol a versenyző nyakába akasztják az érmet.

A Spartan-on minden korosztály (a gyerekektől a nyugdíjasokig), sokféle végzettségű és szakmát képviselő férfi és nő jelenik meg köztük számos vállalkozó is teljesíti a kihívást. Miért vállalják a kifejezetten stresszes vállalkozó életforma mellett ezt a komoly felkészülést, erőnlétet igénylő próbatételt?  Mert a vállalkozásokban megélt, naponta felmerülő kihívások, küzdelmek mellett az éppen aktuális Spartan egy check point számukra: van-e elég bátorságuk, fizikai erejük, akaraterejük, kitartásuk, mentális összeszedettségük, vállalkozó kedvük az ismeretlen akadályok legyőzéséhez? Nos, nem éppen ezek a kompetenciák kellenek a vállalkozói léthez?

Vagyis a Spartan a vállalkozói élet sportra fordított metaforája. Verseny, de a részvevők elsősorban a maguk erejét, teljesítményét mérik. Nem másokat kell legyőzniük, hanem magukat meggyőzni, hogy megy ez! Jöhetnek még a kihívások!!!!  Bírják még a gyűrődést, mert a Spartan kaland, akár a magyar vállalkozók élete. Persze az éremnek is van jelentősége! A vállalkozások hétköznapjaiban ritka az “érem”, ritka az adott teljesítmény azonnali értékelése. A Spartan-nak van eleje, közepe és vége! Lehatárolt. A befejezés után meg lehet pihenni, ki lehet kapcsolni. Ezen a ponton ez a kaland már eltér  a vállalkozások üzemmódjától, erre az utóbbiban csak törekedni lehet!

Göndöcs Gábor, az Eco – Cortex ügyvezetője a hétvégén ismét részt vett a Spartan Race Hungary eseményén.

 

 

 

 

Kérjen ajánlatot!

    Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.